En film om spelande – Two for the Money

En film som handlar om sport och vadslagning är filmen ”Two for the Money”. En film som inte fått den uppmärksamhet som den förtjänar. Filmen släpptes 2005 och är producerad av D.J Caruso. Många känner inte till den här filmen om spelande trots att flera riktigt megakändisar medverkar. Eller vad sägs om namn som Matthew McConaughey, Al Pacino och Rene Russo? Framför allt de två först nämnda räknas till de absolut största namnen bland Hollywoodeliten. Filmen benämns som en dramathriller och är verkligen intressant för alla som gillar att spela på hasardspel och sportbetting.

Spelande och dess för- och nackdelar

Two for the Money är en film som handlar om spelande, både dess för och nackdelar. McConaughey spelar Brandon Lang. En fotbollsstjärna i College som tyvärr råkar ut för en skada och sätter punkt på karriären. Fast hans kunskap om fotboll ger honom förmågan att kunna ”sia” om hur matcherna ska sluta. Precis som i verkliga livet innebär kunskap kombinerat med statistik, att oddsen förbättras vid spelande om pengar. Det går givetvis aldrig att vara helt säker men vinstchanserna ökar markant med lite kött på benen! Brandon Lang börjar därför att jobba hos en av USA:s största bookmakers.

Spelande blir intressant filmmaterial

Mr Lang gör rekordkarriär på spelfirman som drivs av Al Pacinos rollfigur Walter Abrams. Pengarna rullar in och de lever ett liv som jetset på deras spelande. Fast säg den lycka som varar. Ganska snart börjar det gå utför för Abrams. Han utvecklar ett beroende till både sitt spelande och till alkoholen. Det går så långt att han börjar att spela bort sina egna pengar för att täcka förlusterna. På detta vis kommer han snabbt in i en ond spiral. När det gäller spelande, oavsett om det är på kort, hästar, sport eller casino, är det viktigt att göra upp en budget innan spelandet sätter igång och att sedan hålla sig till den. Det är folk som försöker att spela tillbaka sina förluster som ofta hamnar i ekonomiska bekymmer. Filmen är ett bra exempel på att spelande både kan ge och ta.