Bäst rankade filmer idag

IMDb finns topplistor av olika slag. Det är ett utmärkt sätt att upptäcka riktigt bra filmer. Det som är unikt med IMDb är att det inte är en självutnämnd expert som listat olika filmer. Istället är det alla som använder sig av sidan som har chansen att ranka sina filmer. Besökarna lämnar omdömen och sätter betyg och på så vis ges en fingervisning om de riktiga guldkornen. Ett exempel är att på IMDb topp 100 så är det över 1,5 miljoner människor som röstat på den filmen som ligger etta. Hur ser då topp 10 ut?

För att ta de filmerna mellan plats tio och fem ser listan ut som sådan; ”Fight Club” på tionde plats, ”The Lord of the Rings: The Return of the King”, ”The good, The bad and the ugly”, ”Pulp Fiction” och ”Schindler’s list” på sjätte plats. Riktigt bra filmer som de flesta har sett.

Filmer på IMDb topplista

På femte plats finns ”12 Angry men”. En riktigt gammal film som spelades in redan 1957 med Henry Fonda. På fjärde plats hittar vi en Batmanfilm från 2008, nämligen ”The Dark Knight” med Christian Bale i huvudrollen. Detta var även Heath Ledgers sista film och han gör en fantastisk insats som Jokern. Plats nummer tre har filmen ”Gudfadern 2” placerat sig. Den första filmen i trilogin om Don Corleone har placerat sig på andra plats. En helt underbar trilogi av regissören Coppola. Så har vi kommit till första plats, en riktig överraskning. Bland alla världens filmer så har ”The Shawshank Redemption” placerat sig etta. Den fantastiske Tim Robbins har huvudrollen. Filmen handlar om vänskapen mellan två fångar. Har ni inte sett filmen är det dags att göra det. Håller du inte med om att det är den bästa av alla filmer som producerats är det bara att gå in på IMDb och rösta och göra din egen röst hörd.

Filmer för alla smaker finns på IMDb topplista